Wanneer er in ’t Gooi een blonde chick ’m effe flink laat brullen voor het stoplicht, zou dat weleens onze columniste Verona van de Leur kunnen zijn.

Bij mijn vroegere shoots zat er altijd wel één foto tussen met een auto en veel van mijn eigen ondeugende filmpjes zijn opgenomen in en rondom auto’s, dus ja, ik heb er wel iets mee. Maar of wij meiden er raad mee weten?

Inmiddels alweer wat jaartjes terug reed ik in de auto van m’n vriend naar Hilversum. Het was een mooie zaterdagmorgen en ik had mijn raam open. Ik zat met het voorjaarszonnetje op m’n wang te wachten tot het licht groen werd. Plots hoor ik: “Rev’it! Rev’it!” naast me. Tot m’n verbazing stond er een tiental kinderen met hun fototoestel en telefoon op me gericht. Ik dacht eerst nog dat ik weer met iets ergs in de kranten stond en dat ze mij misschien herkenden…

Nee, het ging om de auto waar ik in zat. “Hoe doe je dat dan?” vroeg ik heel blond. “Dat rev’it.”

Een jochie zei heel bijdehand: “Gewoon gas geven!

In z’n N zetten en dat rechterpedaal intrappen!” Terwijl ik hem in z’n vrij zette, gingen de kids snel achter mijn auto op de grond liggen met hun telefoon in de hand. Als ware paparazzi waren ze klaar om de scoop van de dag te scoren… En toen? Toen begon ik te twijfelen en spookte er van alles door m’n hoofd: dadelijk maak ik iets kapot of springt hij in z’n achteruit! Pffnee, ik durfde het niet en met een rood hoofd van verschutting dacht ik maar aan één ding: ga alsjeblieft op groen! Dan ben ik hier weg!

Ik werd later natuurlijk uitgelachen thuis. Ik weet nu ook dat het een wereldwijde hype is om auto’s te spotten, zoals dat heet. Iedereen met een leuke auto laat zich maar al te graag vereeuwigen met z’n trots en rijdt z’n hele tank leeg in drukke winkelstraten om maar gezien en gehoord te worden, in een al dan niet geleende of gehuurde bolide. Niet gespot is niet geleefd, lijkt hun motto wel. Maar commercieel gezien is het natuurlijk een uitkomst, want internet staat nu vol met spots en vlogs van de Supercar Dreamers.

Om een eerstvolgende verschutting te voorkomen, heb ik snel een cursus auto-flaneren gedaan. Als er nu dus in Laren of omgeving een blonde chick voor het stoplicht uw etenslust op het terras doet vergaan door ’m effe flink te laten brullen, zou dat weleens die turnster van Panorama kunnen zijn… Nu eerst even m’n tank volgooien!