Sportleed

Sportleed…….

Een boek over ellende en narigheid. Een boek over pech, zoals vooral in het voorwoord beschreven, over (te veel) afzien. Maar ook over praktijken die je in sommige gevallen met recht misbruik zou kunnen noemen. Misbruik door mensen die werden vertrouwd, mensen met een grote invloed op de sporters.

Waarom zou je dit boek dan toch willen lezen? Omdat iedereen die hieraan heeft bijgedragen het niet verstandig vindt om je kop in het zand te steken, als sporter, ouder van een sporter, coach of iedereen die een sportliefhebber is. Misbruik en ‘te ver gaan’ in de sport moeten als zodanig sneller worden herkend en het moet duidelijk worden dat er actie op moet worden ondernomen. Met een preventief beleid kan veel sportleed worden voorkomen en de sporters blijven daarmee het plezier in de sport behouden! Zoals sport bedoeld is.

Met een voorwoord van Raymond Kerckhoffs en bijdragen van Thijs Zonneveld, Verona van de Leur, Gerrit Beltman en vele anderen.

Titel: Sportleed
Auteur: Kees van Niekerk & Verona van de Leur
Release: 28 oktober 2022
Genre: Biografisch
Formaat: 210*150 mm
Pagina’s: 308
Binnenwerk: Grijswaarden/full-colour
Omslag: Full-colour softcover

De Gouden lichting docu-serie

Terwijl Nederland begin deze eeuw getuige was van de grote successen van turnsters Renske Endel, Suzanne Harmes, Gabriëlla Wammes en Verona van de Leur blijken zij al die jaren in de machtsgreep van coaches geweest te zijn die systematisch hun grenzen overschreden. De driedelige documentaireserie De gouden lichting legt genadeloos bloot hoe het viertal in een fuik terecht kwam waaruit geen ontsnappen mogelijk leek.

Helden Magazine

24-03-2021
De bom barstte afgelopen zomer na de bekentenis van trainer Gerrit Beltman dat hij jarenlang turnsters had mishandeld. Renske Endel (37), Suzanne Harmes (35), Verona van de Leur (35) en Gabriëlla Wammes (35) hadden tien jaar geleden al het lef om hun nek uit te steken en in Helden te vertellen over de misdragingen van Beltman en zijn collega Frank Louter die bij hen diepe sporen hadden nagelaten. We zochten de turnsters die in 2001 en 2002 werden gekozen als Sportploeg van het Jaar wederom op.

Panorama Magazine

Bij de Panorama heeft Verona’s haar wekelijkse column . En vertelt ze alles wat haar bezighoudt in het dagelijkse leven ( turnen ,politie/justitie, erotiek, politiek, huidige media rellen, etc )

” Verona’s wekelijkse column bij de Panorama   “

Devjo

Devjo is opgericht om dak- en thuislozen een thuis te geven. Devjo faciliteert de doelgroep om samen met bouwprofessionals Tiny Houses te bouwen. Wanneer de Tiny Houses bij sportverenigingen worden geplaatst, zal de participant zich committeren om op structurele basis vrijwilligerswerk te verrichten voor sportclubs.
Hiermee gaan sportclubs ultieme invulling geven aan haar sociaal maatschappelijke- en verbindende karakter door een mens weer onderdak te bieden. Deze bewoner van de sportaccommodatie helpt vervolgens de club bij haar dagelijkse gang van zaken. Zo word een echte win-win situatie gecreëerd.

Histria Books

Histria was an important center of culture, commerce, and civilization in the ancient world, located on the Black Sea coast, near the mouth of the Danube. Histria Books continues the legacy of its namesake, publishing general interest books, fiction and literature, and children’s books, as well as scholarly books in broad range of categories. Originally established in 1996 as an academic publishing house, Histria Books is now an independent publishing house with offices in Las Vegas and Palm Beach.

Taskforce kindermishandeling

Ieder jaar hebben meer dan 3000 kinderen in de regio Hart van Brabant te maken met huiselijk geweld of kindermishandeling. Ondanks alle inzet op dit thema, dalen de cijfers helaas niet. Om de aanpak tegen kindermishandeling extra aan te jagen, is in 2017 is de regionale Taskforce Kindermishandeling gestart. Dit is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners die zich betrokken voelen bij de aanpak van kindermishandeling. Samen zijn we op zoek naar een vernieuwende, effectieve aanpak en samenwerking. Zodat we steeds vaker kindermishandeling voorkomen of eerder signaleren. Want elk kind heeft het recht om veilig op te groeien.

Klik hier voor Verona’s verhaal

Athenas

Athenas is een van Europa’s grootste  sprekersbureaus met vestigingen in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland en Nederland. Het realiseren van een goede samenwerking tussen de organisatie van een evenement en de gastspreker staat voorop. We bieden een gevarieerd aanbod van onderwerpen en thema’s en streven ernaar u de best mogelijke begeleiding te bieden bij het selecteren van een geschikte spreker passend bij de gelegenheid.

Klik hier om Verona te boeken als spreker “

BESTEL EEN EXEMPLAAR VAN VERONA’S NIEUWSTE BOEK

Op de precaire leeftijd van 15 jaar zorgt Verona van de Leur voor een storm in de turnwereld door de meest succesvolle Nederlandse turnster te worden die Nederland ooit heeft voortgebracht. Haar opmerkelijke talent brengt vele gouden medailles, geld en roem. Hoewel het lijkt alsof ze op de top van de wereld staat, verliest ze de controle over haar leven. Misbruikt en gebruikt door de mensen die het dichtst bij haar staan, verliest Verona alles waar ze zo hard voor gewerkt heeft. *Engelstalige Biografie

Sociale media samenwerking

Wil jij jouw merk extra promoten en past Verona binnen jouw online marketingcampagne? Verona heeft duizenden fanatieke, sportieve en trouwe volgers die zij via social media weet te bereiken.

Samen kan een creatief plan gemaakt worden om haar volgers ook enthousiast te maken voor jouw merk!

0
Instagram volgers
0
Facebook volgers

Hieronder vindt u enkele samenwerkingen met Verona dat reeds heeft plaatsgevonden :