Er kwam de afgelopen tijd behoorlijk wat water uit de hemel. Ook bij onze columniste in België, maar bij haar kwam het niet alleen uit de hemel.

Om half twee in de nacht gaat de deurbel, wie is dat nou weer op dit tijdstip?! Ik kijk op de camera en zie de buurvrouw staan. “Verona, de ganse ondergrondse parking staat onder water.”

Zal wel door de regen komen, dacht ik. Ik kleedde me snel aan en liep naar de kelder. En inderdaad: het water stond door de gehele garage zo’n tien centimeter hoog.

Maar waar kwam het vandaan?

Na een lange speurtocht hoorden we achter de deur van de meterkast water spuiten. Ik durfde niet eens de deur te openen, want je hoorde het water hard tegen de deur aan klotsen. Een dappere buurman deed de deur open. We zagen een enorm dikke straal alle kanten op gaan… “Waar zit de hoofdkraan?” vroeg hij aan mij.

“Weet ik veel, ik kom hier nooit.” Zeiknat ging hij de ruimte binnen, op zoek naar de hoofdkraan. Vele liters verder kreeg hij het water onder controle, en toen… Zag ik op de kapotte leiding mijn huisnummer staan, OEPS. Heb ik weer.

“Das die van u, mevrouwke.”

Van alle opslagunits van de winkels in de straat tot alle garageboxen stond het helemaal blank. Ik keek achterom en zag dat inmiddels alle buren zich hadden verzameld om de door mij aangerichte schade te bekijken.

“Dus gij zijt de nieuwe buurvrouw?”

Eh… ja, dat was ik.

“Hebt ge de brandweer al verwittigd?”

“Bedoelt u of ik ze al gebeld heb? Nee, ik weet eigenlijk niet eens wat hun nummer is hier in België.”

De irritatie was van hun gezichten af te lezen. Maar wat kon ik eraan doen? Alsof ik het expres had gedaan.

Maar goed, na een half uur kwam de brandweer het water wegpompen. Er was hier en daar ook wat kortsluiting ontstaan, dus liepen we om vier uur in de nacht in het donker met dweil en trekker water naar de zee te dragen…

“U bent toch die gewezen sportvrouw? Is lesgeven in aquajoggen niets voor u?”

“Klopt!” zei ik lachend. “En deze eerste les krijgt u gratis en voor niets!”